Premiärtur!

Idag tog jag och Mia premiärtur på utebanan! Det var hur gött som helst, jag och Fandango gjorde dock bara Mia Brille sällskap med en skrittstund men det var lika gött för det :) När man kan rida på utebanan så är det fasiken vår!

 

Nu sitter jag i soffan och funderar på om jag ska titta på när BigBrother-deltagarna roastar varandra eller om jag ska lägga mig. Jag tror det blir sängen för nu blev jag sur för jag hade skrivit ett sjukt långt inlägg med jätte mkt skoj men det försvann :(

Så ja, godnatt!


Tatueringstankar

Nu sitter jag här i soffan och grubblar över min tatuering som ska göras snarast. Jag funderar och funderar, för det kan ju verkligen bli sååå fel om man väljer tokigt. En tatuering säger ju så mycket om en person, både motiv och placering. För mig så är det liksom inte bara att hitta nått snyggt och sen sätta det någonstans på kroppen, utan det ska motsvara MIG, representera MIG. Svårt... Hur ser en Sanna-tatuering ut egentligen?

 

Helgen bestod av jobb och chill på soffan - heeeeeeeeeelt ok! Okej, kanske inte jobbet men faktiskt så gick det som smort i lördags så det var inga som helst fel och jobba. Däremot ser jag inte fram emot nästa vecka, 7dagars vecka med hingstvisning på helgen :/ Hard work work... Sen har vi treårstestet i sikte sen blir det förhoppningsvis liiiiite lugnare. Sen måste jag bestämma mig hur jag ska göra också... Det är inte lätt att veta vad man ska hitta på med livet :)

 

Igår hade jag en sjukt trevlig dag. Började med en promenad på stranden med Mia och Kristoffer, sen introducerade jag Zumba för Mia. Efter det satt jag mig i bilen och for till Båstad för att hälsa på lovely Tess. Det hela slutade med att vi lagade mat tillsammans med världens skönaste grabbar Dennis och Jonathan! Jag gråter lite över att dom ska flytta från Båstad i slutet av april :( Känns liksom inte som att jag hunnit umgåtts klart med dom ju! Får helt klart bli en tripp till Stockholm i sommar...

 

Nu ska jag mysa med min skitiga katt!

Godnatt!

 

Underbara stranden vid Sibirien!


Lördagkväll - soffan?

Sitter med ansiktsmask och försöker finna ro för kvällen, haha. Fick mig dock en väldigt trevlig överraskning nyss, Mia och Kristoffer kom precis hem från Stockholm och med sig hade dom en fin present till mig - Världens största solhatt från Zara tror jag! :D Såg ut som en riktig dam i den, "english lady drinkin' tea in the afternoon" som Mogi skulle sagt.

 

Ikväll ser det ut att bli soffläge för mig, inte helt fel eftersom jag känner mig lite sliten efter mycket jobb och lite vila på helgerna sen ett par veckor tillbaka :) Det är så jäkla skönt att verkligen vila på sin lediga dag på helgen för då blir kommande veckan betydligt lättare att ta sig an. Sen är det ju inte helt fel med en chipspåse, dipp och en folkis framför en skön film heller ;) Typ The Bourne Ultimatum som går ikväll på tv6!

 

Slänger upp lite bilder från nuvarande situation. Bedöm själva nivån haha!

 

 

Överläppens tid är förbi


En smärre incident hände vilket försvårar soffhänget. Dum blomma..


Nya hatten!


Calm before the storm

I Dalarna var det så gött för det var helt vindstilla och man kunde verkligen känna hur solens strålar värmde mot huden. Här nere i Skåne då? Ja här blåser vi bort... Och hur varm solen är känner man inte för strålarna hinner inte träffa innan dom är borta i stormen. Idag har det varit riktigt blåsigt (skillnad på blåsigt och storm :P) och just denna dag bestämde dom sig för att komma och köra bort våran gödselstack, så ni kan ju gissa hur det ser ut på gården idag? Halm överallt!

 

Idag har unghästarna gått bra, den store saken körde hela skolan på en gång idag; hänga, stå, sitta upp, ledas och slutligen travas på lina. Visserligen med viss protest över att behöva ha nån på ryggen när man kan springa utan men duktig var han! Dock liiiiite knivigt att bli uppslängd på en häst på närmare 1,80 haha. Knappt så jag nådde att hålla i sadeln med uppsträckta armar ens. Men skoj var det :)

 

Jag har förresten börjat köra Zumba sen jag kom ner hit igen, och jisses vad roligt det är! Det känns att man inte kört på aslänge för flåset hängde inte riktigt med och inte fötterna heller för den delen. Men om någon vecka sitter det nog så man kan börja utveckla stegen mer och göra mer "träning" av det och ta i mer och ta ut stefen osv. Rekommenderar verkligen denna träningsform, man får med hela kroppen och dessutom är det skoj och man blir väldigt smidig. :)

 

Nu ska jag dra en repa med dammsugaren innan StorebroR börjar!

Godnatt!

 

 

Bild från sist det var stormvarning. Halva väggen försvann!


Back in Skåneland

Har visst glömt blogga på några dagar. Åkte ju tillbaka ner till Skåne i söndags med en ångest som inte var av denna värld. Känslan av att åka ifrån familjen och framför allt lille Egon, som jag såg för första gången, var inge rolig alls. Att inse att nästa gång jag kommer hem så typ sitter han, äter och säkert kryper lite också. Såååå mkt jag missar :( Resan var oändligt lång men fram kom vi iallafall, och snart har hela denna veckan gått också. Det går så sjukt fort när man jobbar varje dag så veckorna bara springer iväg. Det är April nästa helg?

 

Har gjort några framsteg på unghästarna, och treårstestet närmar sig :) Det står nog inte på förrän jag kan rida själv på stoet och "Bosse" ska bara lära sig att bli stadig! Vi löshoppade lite idag, en av inridningshästarna som är typ 176 tog en långsida på ungefär 4 galoppsprång, haha. Annars rullar det på som vanligt tror jag!

 

Måste dock bestämma mig hur jag ska göra till sommaren om jag ska vara kvar eller inte. Lite svårt att sluta mitt i hösten så antingen ger jag mig i typ Juli eller så kör jag på till nästa sommar. Jag har ju inget annat på gång just nu, så egentligen kan jag ju vara kvar. Men det känns så långt med 1 år? Iofs trivs jag ju väldigt bra och så, men Tyskland ligger ändå och lurar i bakhuvudet ;) Hmm... Det är en hel del man ska veta här i livet och en hel rad med beslut att fatta. Hur ska jag kunna veta nu vad jag vill göra i december?

 

Äsch, godnatt på er

 

Sjuka mängder snö hemma i Dalarna! Detta var ändå lindrigt


Dalarna och Vanå!

God morgon solstrålar!

 

Nu sitter jag i min äng i Dalarna och funderar på hur jag ska få ihop det sista innan bilen rullar tillbaka mot Skåne. En helg går alldeles för fort! Jag har iallafall haft en toppenhelg och har äntligen fått gulla lite med systers lilla Egon. Wow, häftigt var det verkligen. Igår spenderade jag dagen dels i stallet och red lite på Emmys häst och sen var jag och hälsade på diverse folk och fikade och så vidare, mycket trevligt att se alla igen! På kvällen hängde vi lite hos Slickrick och myyyyste till den dunkande basen från festen på våningen över haha. Idag ska jag göra ett sista ryck att träffa dom sista innan vi rullar ungefär runt klockan 2. Det är svårt att hinna med allt på 1,5 dag :( Önskar verkligen att jag hade kunnat stanna några dagar till.. Men det får väl vänta till semestern innan det händer nästa gång!

 

Det var iallafall skönt att vi kom iväg trots alla motgångar; snökaos, magsjuka x2, mamma borta, fotbollslaget på träningsläger i Stockholm osv... Ett tag kändes det som att det inte var meningen att vi skulle åka men vi trotsade allt och det blev ju toppen :) Nu ska jag göra mig iordning för en date och sen middag med la familia.

 

Kommer sakna bynn!

Ciao!


Retuschering

God kväll!

 

Tänkte att jag skulle avrunda kvällen med en liten tankeställare angående en artikel som Tess visade mig på Aftonbladets hemsida. Artikeln handlade om retuscherade modebilder och ja, vad ska man säga? Det är fan helt sjukt att dom ska ta bort halva benen för att det ska se "bra" ut. Stackars småflickor som mig som tar efter sånt och typ svälter sig för att se ut som på bilderna. Här kommer gammelmorsan och snackar men det är ju tyvärr sant.

 

Det är varken hälsosamt eller snyggt med size 0!!!!


http://www.aftonbladet.se/wendela/article8721574.ab

 




3 days to go!

Om 3 ynka dagar är jag hemma i bynn och hälsar på över helgen! Såååå jävla gött ska det bli, känns som en halv evighet sen jag var hemma. Hoppas jag och Tess kan komma iväg i bra tid så man får mer tid hemma :) Jag vet iallafall att jag ska njuuuuuuuta av varje sekund, för det dröjer troligen till nästa gång :/

 

Här på gården har treåringarna börjar komma igång nu inför säsongen. Har hängt på en idag och förhoppningsvis ska det snart gå att rida nått varv :) "Min" hingst som jag red in i höstas har också börjat komma igång igen efter vilan och han sköter sig utmärkt! Det var bara att sitta upp och rida runt sjäv efter ett par varv på lina bara. Dom är allt härliga dom små :)

 

På fritiden roar jag mig med att värma upp soffan och att leta efter silverfiskar i badrummet. Hittar jag några (vilket inte är så svårt...) så roar jag mig med att försöka få dom att jaga varandra (vilket däremot är helt omöjligt). Jag minns en dag för kanske ett år sen när jag var hemma hos Hanna i hennes lägenhet och hon skriker från badrummet att det är massor av silverfiskar och jag springer in och ser inte en enda. Men hon är snabb som en vessla och hämtar dammsugaren och mordiskt suger totalt rent på golvet haha. Faktiskt så tänker jag på just detta varje dag när jag ser mina room-mates på golvet :)

 

Nu ska jag nog faktiskt titta lite på Big Brother, var alldeles för trött igår för att orka kolla. Jag tror dock att jag inte står ut hela programmet, för det är så sjukt gött att lägga sig tidigt. Igår låg jag i sängen strax efter 21.30, känns som att man får sova en halv evighet! Godnatt på er :)

 

Supersaknade Hanna och jag från våren -10 <3


Silence

Hallå!

 

Har missat bloggandet i några dagar, minns faktiskt inte riktigt vad jag gjorde i onsdags och torsdags för det var ju så länge sen nu haha. Men i fredags vet jag iallafall helt klart vad jag gjorde. Efter jobbet begav jag mig till affären och köpte med mig massa godsaker och for till Mia och gjorde den absolut bäst gjorda plankan någonsin! Jag skojar inte, den var grym! Moset spetsades med prästost och vitlök vilket gjorde hela grejen. Yummie!

 

I lördags följde jag med Tess till Helsingborg och tittade på inomhus-SM för juniorer/YR/seniorer. Träffade härliga Christina som jag inte sett på typ 3 år (!!) och hon var sig lik haha! Synd att hon bor på andra sidan Skåne. Sen smet jag in och köpte mig två par nya skor faktiskt, ett par boots som jag suktat efter länge och sen smet ett par sommarskor med också för halva priset. Så två par skor för 450:- var helt ok tycker jag :) Snabbt åkte jag hem och duschade och fixade iordning mig och begav mig hem till Mia igen som denna kväll bjöd på födelsedagsfest! Hur trevligt som helst med en lagom skara härliga människor. Vi blev bjudna på tacos och suveräna efterrätter, Fia med hutt och frågespel. Kvällen avrundades med utgång på Torstens/Bahnhof, dock höll jag och Sara ut längst som vanligt ;) Träffade många bekanta ansikten igen, men även en del nya vilket var väldigt trevligt! Väl hemma i lägenheten kunde jag och Sara inte motstå dunken med Åsens gammeldags lantmjölk så ett par glas oboy slank ner innan huvudet föll på kudden alldeles för sent (eller tidigt...).

 

Idag har det dessvärre varit lite mindre fart på Sanna, men jag har hunnit skypa med kära syster och Egon, och käkat kebabrulle på en parkbänk med Sara. Har också avverkat några avsnitt av Kvarteret Skatan och nu avslutar jag med Big Brother. Det är hugget som stucket vem som åker ut ikväll, det är ingen av dom som jag känner bör stanna kvar i huset faktiskt. Sen ska jag lägga mig och faktiskt se fram emot att veckan börjar för på fredag styrs bilen mot Dalarna! SOM SANNA LÄNGTAR!!! Blir nästan galen av tanken bara haha! Saknar mami och papi och alla andra nära och kära. Men snart snart får jag krama om alla igen :)

 

Nu slänger jag upp lite bilder från helgen och avrundar där!

Godnatt på er!

 

Christina var happy!

Sara fick på sig Mias guldhatt som hon vaktade hela kvällen!

Födelsedagsbarnet (som fyller år idag egentligen)

Ett nytt ansikte och ett "gammalt". Johannes och Robin!

Mina nya pjucks!

 


Fettis-dag (ehehehe...)

Tjenni!

 

Jahapp... vad ska vi säga om denna dag då? Seeeeeeg och flummig haha. Blev hästlös idag då Joppe går på styrkeskola hos Per, men det blir skönt för mina armar sen :) Dock har vi börjar jobba lite med två nya treåringar, Janne Långben och Sussie haha. Givetvis heter som inte så, men Janne är så sjuuuuuuukt stor. 176cm i dagsläget och blotta tre år. Hej giant! Blir nog kaaaanske inte jag som ska rida in honom, haha. Och Sussie blir nog en toppenhäst, hade gjord på sig idag för första gången och blinkade inte ens med ögonen!

 

Och min kära arbetskamrat har en speciell punkt på sin "to do before you die-list". Att försöka trycka en HEL semla in i munnen på en gång. Och sen såg hon en myrslok i lördags! Haha, behöver jag säga att vi har rätt låg humor framåt kvällningen?

 

Nu sitter jag framför Big Brother igen... Jag måste sluta!!! Haha... Och sen insåg jag idag att jag är farligt nära att köpa en Iphone! Det hänger på en riktigt skör tråd... haha. Och sen jag ju åka hem om drygt en vecka, Sannos längtar så hon nästan blir gråhårig!

 

Nu svamlar jag bara, bäst att lägga ner konceptet för kvällen.

Godnatt på er!


Roadtrip på kvällskvisten

Guten tag!

 

Sitter här mätt och belåten efter en kebabrulle, dom var sena hem idag så blidde inge hemmarestaurang idag. Däremot resulterade det i att jag fick ta mig en roadtrip till Åstorp. Fick vägbeskrivning på en lapp, och utan problem hittade jag till pizzerian ;) Fick till och med sett vart Oi ligger, kan ju vara bra och veta så här 8 månader senare haha.

 

Annars har väl jobbdagen gått bra, tog slut i hyffsad tid och sen har jag bara degat på soffan som är såååå gött. Nu kollar jag på Big Brother och den starkaste karaktären i huset har visst bestämt sig för att lämna programmet. Vafan är detta? Ska nog sluta kolla snart, bara massa korkade människor kvar ju. Sjukt tråkigt att Tobbe lämnade huset, inget kul alls ju. Jaja, nu kanske man får lite tidiga kvällar istället :)

 

Sen tänker jag fråga mamsen där hemma, när ska du skaffa facebook egentligen? Jag lovar jag ger dig lektioner när jag kommer hem! :)

 

Godnatt på er, och tack för mig

 


Uppfriskande vårsol

Det är så sjukt underbart väder idag!

 

Solen skiner, det är någon plusgrad och bar mark så långt ögat kan nå. Är det vår nu kanske? Jag hoppas det! Jag snörade på mig springskorna och tog mig en powerwalk, blev långrundan runt gården och det tog ungefär en timme :) Gick förbi grisfarmen som ligger nästgårds, och det var inga dåliga suggor där inte haha. Innan promenaden slog jag ett öga på Vasaloppet som gick på TV, kändes lite udda att inte sitta i Dalarna och titta. Första Vasaloppssöndagen som inte spenderas i soffan på Tallbacken. Weird!

 

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra, jag vill jätte gärna vara ute i solen men vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Tror affärerna på stan har stängt och det är ju ingen vits att gå inne på ett köpcenter. Hmm... Slå mig ner på en stol intill stallväggen och läsa kanske. Njuta av en ledig dag helt enkelt :)

 

Bara 12 dagar kvar tills jag sitter i Dalarna förhoppningsvis :)

Sanna saknar sina nära och kära så jag blir tokig snart! Längtar verkligen tills jag får mysa med min syrras lilla trollunge Egon, ta en fika på Håkis med vänner, ha kvalitetstid med mamsen och papsen, hälsa på mormor och morfar, ta en drink på Selle med härliga människor, och sist ta en bakispizza och snacka om gårdagen. Man saknar bynn ibland!

 


Fiskexpressen och slapp-fredag

Shuuuuu!

 

Idag tänker jag få min familj där hemma att tappa hakan... Gissa vad jag åt igår och som jag gillade jätte mycket? Bild får demonstrera ännu en revolution i Sanna Hellströms mat-liv. Jag blir inte klok på mig själv sen jag flyttade ner hit. Allt som jag inte tyckte om förut gillar jag nu. Jag har väl egentligen vågat prova äta allt jämt och så, men oftast har jag redan innan bestämt mig lite att jag inte tycker om det så då gjorde jag inte det. Men nu, provar allt, äter allt, gillar ALLT. Har inte ätit EN ENDA maträtt här nere som jag inte tyckt om, och det har ändå varit sånt jag inte gillat förut. Måste bero på att det känns dumt attl vara pipig med maten när man äter hos någon annan så som jag gör.

 

Nåväl, igår var jag hemma hos Mia på kvällen och käkade avokado/räk-förrätt och Fiskexpressens fisksoppa som är så jävla god att jag tror jag svimmar, haha! Till det lite vitlöksbröd :)

idag har jag jobbat för fullt. Dock har det gått rätt så okej faktiskt, inga tankar på uppsägning eller rysk roulette. :D Nu sitter jag dock och funderar om jag ska joina Båstad-crew för en utgång eller om jag ska inta soffläge med några folkisar och popcorn. Det sistnämnda låter så jäkla nice tycker jag själv... Dessutom blir det en låååååååång sovmorgon imorgon om jag stannar hemma ;) Jag vädrar 12h skönhetssömn...

 

Nu ska jag iallafall sätta på en säsong med Kvarteret Skatan. Herre min skapare vilken bra serie! Haha, Mia hade två säsonger som jag fick låna, så ni kan ju gissa mitt söndagsnöje? ;)

 


Zumba Fitness

God kväll fellas!

 

Idag har jag ett Zumba-behov som inte är att leka med. Måste måste måste få komma hem snart så jag kan ta med det ner sen! Vill bara köra nu på en gång! Det är absolut den roligaste träningsformen jag provat hittills och känslan när man liksom arbetar med HELA kroppen samtidigt som man får släppa loss lite... Den är fin den!

 

Idag har vi haft den mest ineffektiva dagen på jobbet någonsin tror jag, haha. Inte många knop inte.. P&R drog rätt tidigt bort till Bruksprovet och vi blev kvar hemma. Red Joppe som faktiskt gick bra idag, sen kändes det som att jag körde skytteltrafik mellan stallen och hagarna. Med bara tre hagar och typ 10 hästar som ska ut så blir det en del springande :) Men imorgon är det fredag vilket blir väldigt skönt, dock blev det så att jag ska jobba på lördag ist för nästa helg, men det är lika bra att köra på! Nästa helg fyller dessutom Mia år så då hoppas man på lite partaj ;)

 

Annars är jag supertrött eftersom jag dumt nog fastnat för att kolla på Big Brother som går mellan 22-23 vilket är alldeles för sent för mig. Men det börjar ju hända lite grejer nu, dom förlovar sig och annat trams hit och dit. Borde egentligen inte titta för det är inte så mycket att se... Men känns ändå som att jag måste! Eller... så ska jag helt enkelt bara skita i det idag... eller imorgon kanske för då måste jag ända lägga mig tidigt. I-lands!

 

Godnatt på er iallafall!

 


Människoätande ankor

Ikväll skulle jag vara hurtig och ta mig en powerwalk runt gården. Det började bli mörkt och jag som är mörkrädd tänkte strunta i det, men kände att jag var tvungen att kämpa mot rädslan så jag stegade ut på fältet bakom ridhuset. Bäcksvart... Ju längre jag går ut, desto mer konstiga saker ser jag. När jag kommer ungefär halvvägs så tittar jag åt vänster och det går en kall kår genom hela kroppen och jag känner hur jag stelnar till. Där ligger en ca 3m lång anka och bara kollar på mig med en näbb lika stor som Skåne. Jag var helt säker på att nu dör jag, han kommer äta upp mig. Den minuten som gick innan jag förstod att det var en lång gren som låg längs marken var den längsta minuten i mitt liv. Och jag lovar, går jag den vägen igen när det är mörkt och han ligger där igen, ja då måste jag nog tyvärr vända. :D

 

Nog om ankor... Idag har dagen gått sådär. Jag och Sara har varit själva på gården, eller Rose var hemma men hon red bara. Red mina två hästar, Joppe gick faktiskt bra idag, men Fandango ville inte riktigt samarbeta. Ska bli skönt sen när bruksprovet är över och man kan komma tillbaka i rutinerna och få hjälp med ridningen igen :) Det är ju egentligen himla lyxigt att få träning varje dag, många gånger flera gånger på en dag om man rider flera hästar. Men som man lär sig! :)

 

Nej nu måste jag ta tag i nattandet... Big Brother eller inte? Jag blir ju såååå jäkla trött...

Säger godnatt till er iallafall!

 

 

Hade önskat att ankan i skogen såg ut så här istället...


RSS 2.0